ZONNEBESCHERMING
EN PRODUCTVEILIGHEID

Als je dit leest, wil je je huid waarschijnlijk beschermen tegen de schadelijke effecten van de zon. Of je wilt graag weten in welke mate ZONNEBESCHERMINGsproducten veilig zijn voor je gezin en het milieu.

JE VRAGEN
ONZE ANTWOORDEN

1 quote-marks

Hoe kan ik mijn gezicht beschermen tegen de zon?

Om vroegtijdige veroudering of huidkanker te voorkomen, is het belangrijk dat je elke dag een zonnecrème voor het gezicht gebruikt. Dit is nog belangrijker wanneer je zwanger bent of een orale anticonceptiepil gebruikt, omdat je dan het risico op een “zwangerschapsmasker” loopt.

Was this helpful?

1 quote-marks

Hoe kan ik mijn huid tegen de zon beschermen zonder zonnecrème?

Dermatologen raden aan om een hoed, zonnebril en beschermende kledij te dragen en om de schaduw op te zoeken wanneer de zon op haar felst is. Zonnecrème vormt echter de kern van elke strategie voor zonbescherming en mag niet in je routine ontbreken. ANTHELIOS-zonnecrèmes worden uitvoerig getest op zelfs de meest gevoelige huid, om zeker te zijn dat ze absoluut veilig zijn.

Was this helpful?

1 quote-marks

Welke zonnecrème is veilig voor koraalriffen.

De twee belangrijkste filters in het ANTHELIOS-assortiment van La Roche-Posay, Mexoryl en and Mexoryl XL, zijn uitgebreid getest met betrekking tot de invloed die ze hebben op het zeemilieu. Ecotoxicologische tests toonden aan dat 5 weken blootstelling aan deze filters met een hogere concentratie dan die in het zeewater te vinden is het koraal niet verbleekt.

Was this helpful?

1 quote-marks

Wat is de SPF van zonnecrème?

SPF staat voor “sun protection factor” (beschermingsfactor tegen de zon). Het geeft aan in welke mate je zonnecrème je huid kan beschermen tegen UV-B-stralen die zonnebrand veroorzaken. Hoe hoger de SPF-waarde, hoe groter de bescherming. Als je in de zon gaat, is het aanbevolen om iedere 2 uur zonnecrème met een SPF-waarde van ten minste 30 aan te brengen.

Was this helpful?

1 quote-marks

Beschermt een bruindouche of spray tan je tegen de zon?

Absoluut niet! Bruindouches reageren met dode cellen op de oppervlakte van de huid om de huid te “kleuren”. Dit heeft geen enkele invloed op de bescherming van de huid tegen de zon. Bruindouches zijn veel veiliger dan conventionele zonnebanken, maar je moet je huid ook na een bruindouche tegen de zon blijven beschermen met een breedspectrum UV-A - UV-B zonnecrème.

Was this helpful?

IS ZONNEBESCHERMING VEILIG?

Kun je ZONNEBESCHERMING veilig gebruiken? Misschien heb je ergens gelezen of gehoord dat ZONNEBESCHERMINGsproducten kanker zouden kunnen veroorzaken. Dat soort uitspraken zijn misleidend en er bestaat geen bewijs voor. Tot dusver lijken onderzoeksresultaten niet aan te tonen dat regelmatig gebruik van ZONNEBESCHERMINGsproducten nadelige gevolgen voor de gezondheid van de mens kan hebben. Daarentegen is het beschermende effect tegen huidkanker wel al vaak aangetoond. 

Het is immers de zon zelf die huidkanker kan veroorzaken, en niet de ZONNEBESCHERMING die je gebruikt.

DE MISSIE VAN LA ROCHE-POSAY:
BESCHERMING VAN DE VOLKSGEZONDHEID

La Roche-Posay is een deskundig merk dat dermacosmetische producten ontwikkelt en deze grondig test op de meest kwetsbare huid. Je weet dan ook zeker dat je goed zit. Sinds dag één is het altijd onze missie geweest om de volksgezondheid te bevorderen en te beschermen met producten die optimaal beschermen tegen de zon en geschikt zijn voor een zeer gevoelige en kwetsbare huid: van baby's tot senioren.

AANDACHT VOOR DE GEVOLGEN VOOR HET MILIEU

IN IEDERE FASE VAN DE PRODUCTONTWIKKELING

Hoe zit het met het milieu? La Roche-Posay Laboratories houdt in elke fase van de productontwikkeling rekening met de mogelijke gevolgen voor het milieu. La Roche-Posay is betrokken bij het Sharing Beauty with All-programma en

garandeert dat alle eindproducten in elke fase van de levenscyclus nauwkeurig zijn beoordeeld met betrekking tot de maatschappelijke en milieuprestaties. Het merk wil zich op de volgende vier criteria kunnen ontwikkelen:

- ecologische voetafdruk van onze formule (biologische afbreekbaarheid, impact op het aquatisch milieu, hernieuwbaarheid, enz.)

- inkoop van grondstoffen

- verpakking

- maatschappelijke voordelen van de producten

Mexoryl XL en Mexoryl SX, de twee zonnefilters die in de ZONNEBESCHERMINGsproducten van La Roche-Posay worden gebruikt, zijn op koraal getest in het lab. Uit onderzoek is gebleken dat zelfs extreem hoge concentraties van deze filters in het zeewater geen blekend effect op het koraal hebben.

In het artikel hieronder vind je meer informatie over de rigoureuze stappen die La Roche-Posay heeft genomen om ervoor te zorgen dat de ZONNEBESCHERMINGsproducten zowel de huid beschermen als rekening houden met de natuur.

ONZE VEILIGHEIDS
VOORSCHRIFTEN

Veiligheidsnormen die verder gaan dan de internationale cosmetische voorschriften.

laroche posay safety commitment product allergy tested model close up

100% VAN DE PRODUCTEN
IS HYPOALLERGEEN

Meer bekijken
Een voorwaarde = optimale tolerantie
Als we allergische reacties ontdekken tijdens de productontwikkeling, gaan we terug naar het lab voor onderzoek.
laroche posay safety commitment essential active dose product head

ALLEEN HET ESSENTIËLE
IN DE JUISTE ACTIEVE DOSERING

Meer bekijken
Onze producten worden ontwikkeld in samenwerking met dermatologen en bevatten alleen de noodzakelijke ingrediënten in de juiste actieve dosering.
laroche posay safety commitment sensitive skin model baby

GETEST
OP ZEER GEVOELIGE
 HUID

Meer bekijken
De tolerantie van onze producten wordt getest op zeer gevoelige huid: reactief, met neiging tot allergie, met neiging tot acne, met neiging tot atopie, kwetsbaar of verzwakt door behandelingen tegen kanker.
laroche posay safety commitment formula protection product head

LANGDURIGE
FORMULEBESCHERMING

Meer bekijken
We kiezen uitsluitend voor de meest beschermende verpakking met alleen de noodzakelijke ingrediënten, waarmee we langdurige tolerantie en efficiëntie garanderen.

BESTE
LEZERS

De hier weergegeven informatie is uitsluitend bedoeld voor informatieve doeleinden en mag in geen geval worden gebruikt ter vervanging van professioneel medisch advies. Neem voor medische adviezen altijd contact op met een officieel erkende zorgverlener.