WAT TE DOEN TEGEN MEE-ETERS:
BETROUWBARE OPLOSSINGEN EN VALKUILEN

Article Read Duration 3 min leestijd

Mee-eters, of “comedonen”, zijn verstopte poriën die op kleine plekjes vuil lijken. Het zijn echter poriën die verstopt zijn en donker zijn gekleurd doordat een combinatie van talg en cellen in contact is gekomen met lucht. Mee-eters zitten meestal op de neus en in het midden van het gezicht. Je kunt mee-eters behandelen door:

• Producten met salicylzuur te gebruiken. ’Hiermee kun je mee-eters bestrijden
• Toch nog niet helemaal tevreden? Probeer mee-eters nooit zelf te verwijderen, want hierdoor kan een klein mee-eter probleem enorme proporties aannemen!
• Raadpleeg in plaats daarvan een dermatoloog. Hij kan je namelijk retionïden voorschrijven of een mechanische extractie uitvoeren
• ’Gebruik geen agressieve scrub of astringerend middel, want deze zullen voor een geïrriteerde huid zorgen

• Gebruik liever geen poriestrips, zeker niet wanneer je een gevoelige huid hebt

WAT ZIJN MEE-ETERS?

Mee-eters: Een symptoom van acne

Mee-eters zijn eenvoudig op de huid te herkennen. Ze zijn donker en iets verhoogd. Toch zijn ze niet ontstoken of pijnlijk wanneer je erop drukt, zoals bij andere vlekjes. Mee-eters zijn een milde vorm van acne, maar kunnen wel voor stress zorgen, omdat ze een opvallende kleur hebben en vrij hardnekkig zijn! Mee-eters zitten meestal in het midden van het gezicht, maar kunnen ook op de rug en borst, in de nek en op de armen en schouders voorkomen.

HOE ONTSTAAN MEE-ETERS?

Mee-eters, een andere naam voor verstopte poriën

Mee-eters ontstaan door verstopte haarzakjes. Deze zakjes bevatten haar en een talgklier die talg produceert om de huid zacht te houden. Wanneer dode huidcellen en talg zich verzamelen, ontstaat er een ‘verstopping’. Deze verstopping kleurt donker door het contact met lucht. Dit noemen we ook wel oxideren, een proces dat zich ook voordoet als je gesneden fruit een tijdje laat liggen.

Mee-eters zijn niet, zoals andere onzuiverheden, het resultaat van een bacterie. Het zijn simpelweg ophopingen van talg. Hierdoor besteed ons lichaam er weinig aandacht aan, omdat ze niet als gevaarlijk worden gezien.’’

Hoewel je lichaam de mee-eters misschien niet als gevaarlijk ziet, is het wel goed mogelijk dat deze kleine zwartje plekjes op je huid voor jou erg vervelend zijn! Misschien tasten ze je zelfvertrouwen en eigenwaarde zelfs wel aan? 

Het goede nieuws is dat je mee-eters kunt bestrijden, maar onthoud wel dat het soms wat langer kan duren voordat ze weg zijn dan bij andere onzuiverheden. Geduld is essentieel bij het bestrijden van mee-eters!

WAT TE DOEN TEGEN MEE-ETERS

Mee-eters behandelen en verwijderen

Als je van je mee-eters af wilt komen, kun je het best salicylzuur gebruiken. Deze milde peeling maakt de poriën vrij en pakt de ophoping van dode cellen aan door een gezonde celvernieuwing te stimuleren. Er zijn diverse producten die salicylzuur bevatten, zoals gezichtsreinigers, crèmes en gels. Wees altijd voorzichtig op je huid om irritatie en roodheid te voorkomen.

Dont's bij het behandelden van mee-eters

  • Bepaalde producten die beweren mee-eters te verwijderen, bevatten ingrediënten als alcohol, menthol en eucalyptus. Deze agressieve ingrediënten zullen mee-eters niet oplossen en kunnen er zelfs voor zorgen dat er meer talg wordt geproduceerd (voor je huid zal dit als een aanval voelen en dus zal ze nog meer vet produceren!).’
  • Hoewel je huid er “vuil” uit kan zien, moet je haar niet met een agressieve scrub behandelen’. Dit kan namelijk irritatie en roodheid veroorzaken… en er zelfs voor zorgen dat je huid nog vettiger wordt!
  • Veel fabrikanten van poriestrips beweren mee-eters te bestrijden, terwijl de strips eigenlijk alleen het oppervlakkige gedeelte van de verstopte porie verwijderen en zelfs voor irritatie van de gevoelige huid kunnen zorgen.

LUKT HET NIET VAN JE MEE-ETERS AF TE KOMEN?
GA DAN EENS LANGS BIJ EEN DERMATOLOOG

Als je veel last hebt van mee-eters, is het aan te raden een dermatoloog te raadplegen. Hij kan je geschikte over-the-counter producten voorschrijven die je gewoon in de apotheek kunt halen, zoals de salicylzuurbehandeling EFFACLAR Duo(+) . Ook kan hij je een behandeling als retinoïden (adapaleen) voorschrijven. In extreme gevallen kan je dermatoloog een klinische extractie uitvoeren met steriele hulpmiddelen.

Laat dit uitsluitend door een specialist uitvoeren en ga niet zelf aan de slag, want dan kan een klein mee-eter probleem in een mum van tijd enorme proporties aannemen!

 

DAAR HEBBEN WE OOK
EEN PRODUCTLIJN VOOR

EFFACLAR is een compleet assortiment zeer efficiënte oplossingen tegen onvolkomenheden en richt zich op alle fasen van de levenscyclus van onvolkomenheden, zonder dat de tolerantie in gevaar komt.

ONZE BELOFTEN
OP HET GEBIED VAN VEILIGHEID

laroche posay safety commitment product allergy tested model close up

ALLE PRODUCTEN
WORDEN GETEST OP ALLERGIEËN

Meer bekijken
Eén vereiste = nul allergische reacties
Als we één allergische reactie ontdekken, gaan we terug naar het lab voor herformulering
laroche posay safety commitment essential active dose product head

ALLEEN HET ESSENTIËLE
IN DE JUISTE ACTIEVE DOSERING

Meer bekijken
Onze producten worden ontwikkeld in samenwerking met dermatologen en bevatten alleen de noodzakelijke ingrediënten in de juiste actieve dosering.
laroche posay safety commitment sensitive skin model baby

GETEST
OP ZEER GEVOELIGE
 HUID

Meer bekijken
De tolerantie van onze producten wordt getest op de meest gevoelige huid: reactief, allergisch, gevoelig voor acne, eczeem gevoelige huid, beschadigde huid of verzwakt door behandelingen tegen kanker.
laroche posay safety commitment formula protection product head

LANGDURIG
BESCHERMENDE FORMULE

Meer bekijken
We kiezen alleen de meest veilige verpakking met alleen de noodzakelijke conserveringsmiddelen, waarmee we langdurige tolerantie en efficiëntie garanderen.