Heb je een vette huid met acne?
De beste zonnebrandcrème kies je zo!

Article Read Duration 5 min leestijd

Heb je last van een vette huid die ook nog eens gevoelig is voor acne? Waarschijnlijk vermijd je dan het liefst vette crèmes, zoals zonnebrandcrème. Maar ook vette huidtypes hebben zonbescherming nodig!

Gelukkig zijn er oplossingen om je huid te beschermen tegen de zon én je vette, acnegevoelige huid te verzachten. Hoe je dat precies doet en wat je daarvoor nodig hebt, vertellen we je hier. Lees verder en ontdek hoe je de perfecte zonnebrandcrème kiest en gebruikt voor een vette, acnegevoelige huid!

Kies een niet-comedogene zonnebrandcrème

Als je een vette huid hebt en snel last hebt van acne, wil je een product dat je poriën niet verstopt. Verstopte poriën maken acne en talg er namelijk niet beter op, sterker nog: het wordt er vaak alleen maar erger van.

Niet-comedogene producten zijn huidverzorgingsproducten die specifiek zijn ontworpen om je poriën niet te verstoppen. Dat is precies waar je naar zoekt! Ben je op zoek naar een goede zonnebrandcrème? Ga dan op zoek naar het label ‘niet-comedogeen’. Het is nog beter als het product daarnaast dermatologisch getest is. Zo weet je zeker dat het product uitgebreid is onderzocht en geschikt is voor je huid.

Vermijd oliën, zware ingrediënten en geurstoffen

Extra vet en olie op je huid is het laatste wat je wilt als je een vette huid hebt. Vermijd daarom zonnebrandcrèmes met zware oliën die je huid afsluiten, zoals kokosolie, cacaoboter en sheabutter, ook wel karitéboter genoemd. De kans is groot dat zulke ingrediënten je huidproblemen alleen maar verergeren. Is je huid gevoelig voor acne? Pas dan op voor geparfumeerde crèmes en geurstoffen. Een acnegevoelige huid kan hier namelijk snel geïrriteerd door raken. Kies in plaats daarvan voor een geurvrije of hypoallergene zonnebrandcrème.

Matterende zonnebrandcrème voor de vette huid

Heb je het gevoel dat zonnebrandcrème een vette huid alleen maar meer laat glimmen? Je kan je huid gelukkig beschermen met een matterend product: de matte zonnebrandcrème. Zo heb je een zonnebrandcrème die je beschermt, terwijl je huid de hele dag vrij is van glans. Vergeet niet elke twee uur opnieuw te smeren om je huid optimaal te beschermen tegen zonnestralen. Zo breng je het matterende effect ook elke twee uur opnieuw aan!

De La Roche-Posay Anthelios UVmune Oil Control is bijvoorbeeld speciaal geformuleerd voor vette, acnegevoelige huidtypes. Deze zonnebrandcrème voor het gezicht bevat SPF 50+ en biedt breedspectrum bescherming tegen verschillende soorten uv-straling. Deze crème is niet-vettig en wordt snel door je huid opgenomen. Dat allemaal met een matte finish dankzij de Dry Touch-formule die talg en olie absorbeert. Oftewel; alles wat jouw huid nodig heeft in één crème.

Heb je andere vragen over het verzorgen van een vette, acnegevoelige huid? Vraag dan advies aan een dermatoloog.

Lees altijd het etiket en volg de gebruiksaanwijzing

Helaas komt het ontzettend veel voor dat huidverzorgingsproducten niet correct worden gebruikt, waardoor het product niet goed zijn werk kan doen. Lees dus altijd goed de productinformatie door voor je een product koopt en gebruikt.

Om je huid het beste te beschermen, gebruik je dagelijks zonnebrandcrème, ook in de winter, op bewolkte dagen of als je thuisblijft. Op die momenten komt je huid namelijk ook in aanraking met uv-stralen.

Breng je zonnebrandcrème minstens elke twee uur opnieuw aan. Zonnebrandcrème is maar een klein onderdeel van volledige zonbescherming, dus denk ook aan andere maatregelen. Vermijd bijvoorbeeld langdurig in de zon zitten, zoek vaker de schaduw op en draag beschermende kleding. Je huid is je dankbaar!
1 Acta Derm Venereol. 2007;87(2):135-9. Study of psychological stress, sebum production and acne vulgaris in adolescents. Yosipovitch G, Tang M, Dawn AG, Chen M, Goh CL, Huak Y, Seng LF.

WAAR
OF ONWAAR

True-or-false-visual-2

CHOCOLADE IS SLECHT
VOOR HUID DIE GEVOELIG IS VOOR ACNE.

ONWAAR TRUE-ANSWER

Er is geen betrouwbaar bewijs dat chocolade een effect heeft op acne. Iedereen is echter anders, zodat het kan zijn dat chocolade bij sommige mensen acne veroorzaakt. Pure chocolade zit overigens vol antioxidanten die uitstekend zijn voor de huid!
Ontdek meer
True-or-false-visual-1

VETTIGE VOEDING
MAAKT JE HUID VETTIG

ONWAAR TRUE-ANSWER

Je hoort vaak dat vet op je bord leidt tot meer vet in je poriën. Er is echter geen direct verband tussen de twee. Wel is het zo dat een dieet dat rijk is aan onverzadigd vet, micro-ontstekingen kan veroorzaken in alle organen van het lichaam, waaronder de huid.  Kortom, van broodjes kroket zul je geen acne krijgen, maar matiging is altijd de beste oplossing voor je gezondheid.
Ontdek meer
True-or-false-visual-3

SUIKER KAN
ACNE ERGER MAKEN.

WAAR TRUE-ANSWER

Uit recent onderzoek blijkt dat acne kan verergeren door voeding met een hoge glycemische index (voeding waardoor je bloedsuiker ineens sterk stijgt)  We weten dat het gemakkelijker gezegd dan gedaan is, maar om je huid gezond te houden moet je je ver houden van zoetigheden, suikerhoudende dranken en lekkernijen gemaakt van wit meel. In plaats daarvan doe je er veel beter aan vezelrijke voeding te nuttigen zoals volle granen en peulvruchten.
Ontdek meer
True-or-false-visual-2

EEN PUIST UITKNIJPEN HEEFT
GEEN NUT.

WAAR TRUE-ANSWER

Ook al lijkt het een snelle oplossing, het uitknijpen van een puistje maakt het voor je acne-gevoelige huid alleen maar erger. Dat is omdat je dan het geïnfecteerde haarzakje kunt beschadigen waardoor de ontsteking erger wordt. Met je vingernagels kun je zelfs een nieuwe infectie veroorzaken. Puistjes uitknijpen doet alleen maar pijn en kun je beter nalaten!
Ontdek meer

DAAR HEBBEN WE OOK
EEN PRODUCTLIJN VOOR

EFFACLAR is een compleet assortiment zeer efficiënte oplossingen tegen onvolkomenheden en richt zich op alle fasen van de levenscyclus van onvolkomenheden, zonder dat de tolerantie in gevaar komt.

ONZE BELOFTEN
OP HET GEBIED VAN VEILIGHEID

Placeholder

ALLE PRODUCTEN
WORDEN GETEST OP ALLERGIEËN

Meer bekijken
Eén vereiste = nul allergische reacties
Als we één allergische reactie ontdekken, gaan we terug naar het lab voor herformulering
Placeholder

ALLEEN HET ESSENTIËLE
IN DE JUISTE ACTIEVE DOSERING

Meer bekijken
Onze producten worden ontwikkeld in samenwerking met dermatologen en bevatten alleen de noodzakelijke ingrediënten in de juiste actieve dosering.
Placeholder

GETEST
OP ZEER GEVOELIGE
 HUID

Meer bekijken
De tolerantie van onze producten wordt getest op de meest gevoelige huid: reactief, allergisch, gevoelig voor acne, eczeem gevoelige huid, beschadigde huid of verzwakt door behandelingen tegen kanker.
Placeholder

LANGDURIG
BESCHERMENDE FORMULE

Meer bekijken
We kiezen alleen de meest veilige verpakking met alleen de noodzakelijke conserveringsmiddelen, waarmee we langdurige tolerantie en efficiëntie garanderen.