Last van droge benen?
Dit helpt!

Article Read Duration 3 min leestijd

De zomer komt eraan, en dat betekent: rokjesdag! Die benen mogen weer gezien worden! En niet alleen op het strand, maar ook in het dagelijks leven. Dan wil je natuurlijk mooie, verzorgde benen laten zien, en niet die droge melkflessen die je vaak na een lange winter hebt. Maar hoe?

DROGE EN SCHILFERIGE BENEN, HOE ONTSTAAT HET?

Misschien herken je het wel: in de winter zitten je benen lekker verstopt in een comfortabele, warme broek, en laat je ze stiekem een klein beetje aan hun lot over. Daarbovenop komt het effect van de kou op je huid, het douchen met vaak nét te heet water en het niet goed hydrateren van je huid, en voilà: droge en schilferige benen zijn het resultaat. Ook het ontharen van je benen met een scheermesje of met wax kan irritatie en uitdroging veroorzaken. Al met al geen fijne omstandigheden voor de huid van je benen.

Hoe herken je een gedehydrateerde huid?

Je komt er heel makkelijk achter of de huid van je benen gedehydrateerdis, je kunt het met het blote oog gewoon zien. Je ziet schilfertjes, het jeukt en je huid heeft vaak een wittige waas. Maar hoe vaak kijk je in de winter naar je benen? Als jij in de winter niet dagelijks een vochtinbrengende bodylotion gebruikt, dan is de kans vrij groot dat je benen er op dit moment droog en schilferig uitzien.

Door het tekort aan hydratatie wordt je huid zo droog dat het lijkt alsof er kleine barstjes in zitten. Bijna alsof je schubben hebt. En misschien herken je ook de wittige waas wel, alsof er een laagje stof op ligt. En de jeuk! Een uitgedroogde huid geeft meestal erg veel jeuk, waardoor je gaat krabben en er kleine wondjes ontstaan op je huid. Die kunnen weer gaan irriteren door bijvoorbeeld scheren met een mesje, of douchen met te heet water. En zo worden je benen er niet mooier op!

EN WAT KUN JE DOEN TEGEN DROGE BENEN?

Met de zomer in het vooruitzicht maken veel vrouwen zich zorgen over de uitgedroogde en gebarsten huid op hun benen. Maar niet getreurd; je hebt nog tijd genoeg om er iets aan te doen, zodat ook jij met stralende benen op het strand kunt verschijnen. Hierbij wat tips.

REINIGINGSROUTINE VOOR DROGE BENEN

Je benen hebben, net als je gezicht en de rest van je lichaam, . Het belangrijkste is dat je een douchegel of zeep gebruikt die niet irriteert, én dat je niet te heet doucht. Heet water is echt een boosdoener als het gaat om het uitdrogen van je huid.

Voor de dagelijkse verzorging van je benen raden wij graag Lipikar Syndet AP+ van La Roche-Posay aan. Deze ultrazachte douchecrème is zeer geschikt voor de droge, en zelfs atopische huid. Atopische dermatitis is een vaak erfelijke aandoening die een zeer droge huid veroorzaakt. Deze douchecrème is een ideale keuze voor jouw droge huid in de benen, zeker als je last hebt van jeuk en roodheid en de neiging hebt veel te krabben. Bovendien is dit product ook geschikt voor baby’s en kinderen.

Het kalmeert de huid zo goed dat je drang om te krabben direct minder wordt. De crème bevat niacinamide, sheaboter en Aqua Posae Filiformis, een formule die ontwikkeld is om het aantal bacteriën te verminderen die de droge, jeukende huid veroorzaken.

HYDRATEER JOUW DROGE HUID

Na het douchen is het belangrijk dat je een vochtinbrengende crème gebruikt, speciaal voor zeer droge huid in de benen. Wil je jouw droge benen tot 48 uur lang hydrateren, dan is de Lipikar Bodylotion (Lait) van La Roche-Posay uitermate geschikt. Dit product vermindert het droge, trekkerige gevoel, maakt de huid weer glad en soepel, en is ook ideaal voor baby's en kinderen. Het geeft een langdurig zijdezacht gevoel, zelfs op de meest uitgedroogde benen. De actieve bestanddelen uit deze crème kalmeren, beschermen en verstevigen de huid. Het bevat niacinamide, karitéboter en koelzalf, een ingrediënt dat een verzachtende, beschermende werking heeft voor de extreem droge huid.
Heb je een extreem droge en jeukende huid, en een aanleg voor atopisch eczeem? Dan is de Lipikar Baume AP+M van La Roche-Posay echt een aanrader voor jou. Zowel volwassenen als kinderen kunnen deze crème gebruiken, omdat het zeer geschikt is voor de gevoelige huid. Het kalmeert de huid onmiddellijk waardoor je minder last hebt van jeuk. Ook brengt deze crème het microbioom van de huid in evenwicht. Deze crème bevat niacinamide, karitéboter en Aqua Posae Filiformis, die een kalmerend effect hebben op de droge en jeukende huid.

NOG MEER TIPS VOOR DE DROGE HUID

Naast het gebruik van de juiste producten die speciaal ontwikkeld zijn voor de droge huid, zoals de Lipikar-lijn van La Roche-Posay, kun je nog een aantal dingen doen:

  • Vermijd douchen met te heet of te koud water. De huid raakt hierdoor beschadigd en geïrriteerd.
  • Drink voldoende water; hydratatie begint immers van binnenuit.
  • Stel jezelf niet bloot aan de zon zonder bescherming. De zon kan ook irritatie en jeuk veroorzaken.
  • Gebruik voor het ontharen van je benen een scheermes in combinatie met een geschikte scheerschuim, en zorg er altijd voor dat je benen nat zijn als je ze scheert.
  • WAAR
    OF ONWAAR

    True-or-false-visual-1

    HOE IK ME VOEL
    KAN INVLOED HEBBEN OP MIJN GEVOELIGE HUID.

    WAAR TRUE-ANSWER

    Door stress en emoties kunnen bloedvaten in de huid uitzetten, wat blozen en een ongemakkelijik gevoel veroorzaakt. Veel mensen hebben baat bij mindfulness of soortgelijke ontspanningstechnieken om hun gevoelige huid zen te houden. Die aanpak werkt het beste in combinatie met gespecialiseerde huidverzorgingsproducten zoals die uit het TOLERIANE-assortiment.
    Ontdek meer
    True-or-false-visual-2

    BIOLOGISCHE PRODUCTEN ZIJN
    HET BESTE VOOR GEVOELIGE HUID.

    ONWAAR WRONG-ANSWER

    Dat iets natuurlijk is, betekent niet dat het op een gevoelige huid geen uitslag zal veroorzaken. In feite kunnen veel natuurlijke plantenextracten het maar al te vertrouwde prikkelende, brandende of stekende gevoel veroorzaken. Wat allergenen betreft, de natuur zit er vol mee!
    Ontdek meer
    True-or-false-visual-3

    BLOOTSTELLING AAN DE ZON KAN
    DE GEVOELIGHEID VAN DE HUID VERGROTEN.

    WAAR TRUE-ANSWER

    Voor mensen met een gevoelige huid kan de zon ongunstige effecten hebben.Dat komt doordat de UV-stralen oxidatieve stress en ontsteking in de huid triggeren, wat roodheid en uitslag kan veroorzaken. Zorg dat breedspectrum UVA-UVB- en lange-UVA-bescherming zoals het ANTHELIOS-assortiment deel uitmaakt van je dagelijkse huidverzorging.
    Ontdek meer
    True-or-false-visual-3

    EEN LANGE, HETE DOUCHE HEEFT
    EEN KALMERENDE UITWERKING OP MIJN GEVOELIGE HUID.

    ONWAAR WRONG-ANSWER

    Na een drukke dag kan een lange, hete douche zeker helpen om de spieren te ontspannen, maar voor een gevoelige huid is het geen goede zaak. Als je gevoelige huid blootstelt aan hoge (of lage) temperaturen, stimuleert dat de productie van histamine (het 'jeukmolecuul'), wat een kettingreactie aan irritaties kan opleveren. Een korte douche of bad of bad met lauw water is de beste keuze.
    Ontdek meer

    DAAR HEBBEN WE OOK
    EEN PRODUCTLIJN VOOR

    Producten uit het REDERMIC RETINOL-gamma dragen bij tot het verminderen van geaccentueerde rimpels en het gladder maken van de huidtextuur. Ze werken ook aan het egaliseren van de teint en het verminderen van ouderdomsvlekken.

    ONZE BELOFTEN
    OP HET GEBIED VAN VEILIGHEID

    Placeholder

    100% VAN DE PRODUCTEN
    IS HYPOALLERGEEN

    Meer bekijken
    Een voorwaarde = nul allergische reacties
    Als we allergische reacties ontdekken tijdens de productontwikkeling, gaan we terug naar het lab voor onderzoek.
    Placeholder

    ALLEEN HET ESSENTIËLE
    IN DE JUISTE ACTIEVE DOSERING

    Meer bekijken
    Onze producten worden ontwikkeld in samenwerking met dermatologen en bevatten alleen de noodzakelijke ingrediënten in de juiste actieve dosering.
    Placeholder

    GETEST
    OP ZEER GEVOELIGE
     HUID

    Meer bekijken
    De tolerantie van onze producten wordt getest op de meest gevoelige huid: reactief, met neiging tot allergie, met neiging tot acne, met neiging tot atopie, beschadigd of verzwakt door behandelingen tegen kanker.
    Placeholder

    LANGDURIGE
    FORMULEBESCHERMING

    Meer bekijken
    We kiezen alleen de meest veilige verpakking met alleen de noodzakelijke bewaarmiddelen, waarmee we langdurige tolerantie en efficiëntie garanderen.